Sekolah Kebangsaan Kepayan, Kota Kinabalu

Sekilas

Selamat Bercuti

Salam sejahtera.

Selamat bercuti kepada semua warga sk kepayan bermula 20 November 2009. Pendaftaran persekolahan akan dibuat pada 2 Januari 2010 dan Program Transisi akan dilaksanakan pada 3 Januari iaitu pada hari Ahad. Persekolahan sesi 2010 akan bermula pada 4 Januari tahun depan.

Home Berita 1M1S

1M1S

Salam sejahtera.

 

Februari yang lepas, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah pun mengumumkan tentang dasar satu murid satu sukan. Menurut beliau, dasar ini telah lama wujud, cuma belum ditekankan di sekolah-sekolah.

Dasar 1 Murid 1 Sukan menekankan penglibatan setiap murid dalam sukan. Penglibatan ini lebih menjurus kepada penyertaan, penglibatan, pemahaman dan pengetahuan mengenai sukan berkenaan tanpa mementingkan prestasi mereka.

Oleh itu, bermula tahun 2011, semua murid dan pelajar diwajibkan mengambil sekurang-kurangnya satu jenis sukan. Pekeliling pun sudah dikeluarkan oleh pihak kementerian, jadi cikgu-cikgu semua bolehlah bersiap-sedia untuk pertambahan satu lagi tugas ye…

pekeliling satu murid satu sukan

ATAU download DISINI (moe.gov.my)

Related Posts with Thumbnails

 

 

Visitors Counter

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday6
mod_vvisit_counterYesterday125
mod_vvisit_counterThis week6
mod_vvisit_counterThis month2263
mod_vvisit_counterAll291148